مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مهارت تصميم گيري درست از آن دسته مهارت‌هايي است كه همه ما به آن نياز داريم. براي هركدام از ما در زندگي شرايطي پيش مي‌آيد كه بايد بين دو يا چند گزينه انتخابي داشته باشيم. حتماً اين نكته را مي‌دانيد كه تصميم‌گيري شما در شرايط حساس زندگي بقيه مسير زندگي‌تان را مشخص مي‌كند. وقتي شما راه و رسم تصميم‌گيري را بدانيد مي‌توانيد هر شرايطي را تحت كنترل بگيريد. و اين به شما كمك خواهد كرد كه زندگي بهتري داشته باشيد. در ادامه به چگونگي ارتقاي مهارت تصميم گيري پرداخته‌ايم. همچنين مي‌توانيد با دريافت مشاوره تلفني از متخصصين اين مهارت را تقويت كنيد.

منبع: مهارت تصميم گيري درست

مهارت تصميم گيري

در اولين قدم بايد بتوانيم تصميم‌گيري و اهميت آن را به‌درستي بشناسيم. همان‌طور كه مي‌دانيد تصميم‌گيري يعني يك نفر از بين دو يا چند گزينه يك راهكار را انتخاب كند. اما سؤال اصلي اينجاست كه اين كار چه اهميتي دارد؟

خيلي از ما تصميم گيري را بر اساس اينكه احساس دروني‌مان چه مي‌گويد يا حرف ديگران پيش مي‌بريم. گاهي اوقات هم اجازه مي‌دهيم شرايط هرطور كه مي‌خواهد بچرخد؛ يا اصطلاحاً مي‌گوييم هرچه پيش آيد خوش آيد. همان‌طور كه گفتيم تصميمات شما زندگي‌تان را مي‌سازند. يك تصميم درست مي‌تواند تا حد زيادي شما را در زندگي جلو بيندازد. در مقابل تصميم‌هاي اشتباه و پيامدهاي آن مي‌تواند تا سال‌ها همراه شما باشد و مشكلاتي را در زندگي‌تان به وجود آورد. به همين خاطر پيداكردن مهارت تصميم گيري درست يكي از مهم‌ترين آموزه‌هايي است كه هركدام از ما بايد در زندگي به آن توجه كنيم.

توجه به حس ششم به جاي اتكا به مهارت تصميم گيري

بعضي‎ها از حس ششم براي تصميم‌گيري‌هايشان استفاده مي‌كنند. استفاده از حس ششم به اين معني است كه شما براي تصميم‌گيري راجع به يك موضوع به اين فكر مي‌كنيد كه نداي دروني‌تان چه مي‌گويد. شايد اين روش برخي مواقع جواب خوبي هم بدهد. اما بهتر است از شهود يا حس ششم براي تصميم‌هاي مهم‌تر استفاده نكنيد.

اشكال اين روش در اين است كه باعث مي‌شود شما توجهي به واقعيت‌هاي قابل‌مشاهده در محيط اطرافتان نداشته باشيد. به همين خاطر احتمال تصميم‌گيري اشتباه در اين شرايط بيشتر مي‌شود. در بهترين حالت براي استفاده از حس ششم خوب است كه احساس خود را در كنار روش‌هاي منطقي براي تصميم‌گيري به كار ببنديد. از اين طريق هم واقعيت‌ها را در نظر گرفته‌ايد و هم به صداي قلب‌تان گوش داده‌ايد.

انواع مختلف تصميم گيري

تصميم‌گيري روش‌هاي مختلفي دارد. هركدام از ما بيشتر اوقات بر اساس يكي از اين روش‌ها براي زندگي‌مان تصميم مي‌گيريم. اين كه شما بدانيد از كدام روش بيشتر استفاده مي‌كنيد تأثير بسياري در تصميم‌گيري‌هاي بعدي شما خواهد گذاشت. به همين خاطر در اين قسمت روش‌هاي مختلف تصميم‌گيري را با يكديگر بررسي خواهيم كرد.

تصميم‌گيري احساسي

يكي از شناخته‌شده‌ترين روش‌هاي تصميم‌گيري، تصميم‌هاي احساسي هستند. در اين روش فرد به‌جاي منطق بر اساس احساساتش تصميم مي‌گيرد. يعني آن‌ها بيشتر به اين دقت مي‌كنند كه چه چيزي را دوست دارند و دلشان مي‌خواهد چه كاري انجام بدهند. اين شكل از تصميم‌گيري به اين خاطر كه پيامدهاي تصميم را ارزيابي نمي‌كند تا حد زيادث اشتباه است.

تصميم‌گيري تكانه‌اي

تا به حال برايتان پيش آمده است كه ناگهاني كاري را انجام بدهيد؟ بعضي از افراد به‌طور كلي همين‌طور تصميم‌گيري مي‌كنند. آنها ناگهاني و يك‌دفعه و بدون هيچ ارزيابي منطقي تصميم مي‌گيرند كاري را انجام بدهند؛ و البته بلافاصله نيز آن را انجام خواهند داد. به اين شكل از تصميم‌گيري، تكانه‌اي گفته مي‌شود. با توجه به اين كه در اين روش هيچ ارزيابي منطقي از شرايط نمي‌شود مي‌توان آن را يكي از آسيب‌زاترين روش‌هاي تصميم‌گيري دانست. اگر شما يا هر يك از اطرافيانتان رفتارهايي اين‌چنيني دارد بهتر است براي يادگيري روش‌هاي كنترل تكانه از يك مشاور كمك بگيريد. براي آشنايي با اختلال كنترل تكانه كليك كنيد.

تصميم‌گيري اجتنابي

كساني كه الگوي تصميم‌گيري اجتنابي دارند در واقع هيچ تصميمي نمي‌گيرند. آنها فقط در ذهنشان نقشه مي‌كشند؛ اما هرگز دست به عمل نمي‌زنند. يا حتي ممكن است به‌طوركلي وجود مشكل در زندگي را ناديده بگيرند؛ و اصلاً به آن فكر نكنند. در حقيقت اين افراد به‌جاي مواجهه با مشكل از آن فرار مي‌كنند.

تصميم‌گيري‌هاي وابسته

برخي افراد نيز هميشه نياز دارند يكي به‌جاي آنها مشكلات را حل كند. آنها براي هر تصميم كه مي‌خواهند بگيرند به اين نگاه مي‌كنند كه ديگران چه كاري انجام مي‌دهند. با توجه به اينكه هركسي شرايط زندگي مخصوص به خودش را دارد اين روش نمي‌تواند خيلي مفيد باشد.

تصميم‌گيري‌هاي منطقي

همان‌طور كه از نام آن پيداست تصميم منطقي را مي‌توانيم بهترين روش براي تصميم‌گيري بدانيم. در اين روش فرد بر اساس ارزيابي‌هاي منطقي و درست از شرايط تصميم مي‌گيرد كه چه كاري انجام بدهد. در ادامه اين مطلب راجع به مراحل تصميم‌گيري منطقي بيشتر صحبت خواهيم كرد.

مهارت تصميم گيري | مراحل تصميم گيري درست

موقعيت فعلي را مشخص كنيد

اولين قدم براي اينكه تصميم درستي بگيريد اين است كه مشخص كنيد اكنون كجا هستيد. شما مي‌بايست به‌خوبي شرايط فعلي و تمام ويژگي‌هاي آن را شناسايي كنيد. اين كار باعث مي‌شود درك درستي از موقعيت داشته باشيد.

موقعيت نهايي را مشخص كنيد

علاوه بر مشخص‌كردن نقطه شروع بايد نقطه پايان يا مقصد را هم مشخص كنيد. درواقع شما بايد به‌خوبي بدانيد كه قرار است به كجا برسيد. اين كار به شما كمك خواهد كرد تا بتوانيد بهتر برنامه‌ريزي كنيد.

نوشتن راهكارهايي كه شما را به مقصد مي‌رساند

در سومين مرحله مي‌بايست همه راه‌حل‌هايي كه به ذهنتان مي‌رسد را يادداشت كنيد. كاري به اين نداشته باشيد كه هر راه‌حل درست يا غلط است و چه مقدار مي‌تواند شما را به خواسته‌تان برساند. بلكه سعي كنيد تا جاي ممكن روش‌هاي مختلفي را براي حل مسئله مشخص كنيد.

ارزيابي راه‌حل‌ها

پس از اينكه راه‌حل‌ها را مشخص كرديد بايد آن‌ها را ارزيابي كنيد. سعي كنيد جنبه‌هاي مثبت و منفي هركدام از اين راهكارها را پيدا كنيد. سپس بهترين روش براي حل مسئله‌تان را انتخاب كنيد.

عملي كردن تصميم

وقتي بهترين روش براي حل مسئله را پيدا كرديد نوبت به عملي كردن آن مي‌رسد. در اين مرحله شما مي‌بايست بر اساس تصميمي كه گرفته‌ايد عمل كنيد.

براي آشنايي با اهميت و راه هاي افزايش مسئوليت پذيري كليك كنيد.

ارزيابي پيشرفت

مراحل تصميم‌گيري با عمل‌كردن به يك روش تمام نمي‌شود. پس از عملي كردن تصميمتان، بايد آن را ارزيابي كنيد. براي اين كار از خودتان بپرسيد روشي كه انتخاب كرده‌ايد چه مقدار شما را به هدفتان رسانده است؟ اگر احساس مي‌كنيد اين روش مفيد بوده بهتر است آن را ادامه بدهيد. اما اگر فكر مي‌كنيد روش‌تان صددرصد موفقيت‌آميز نبوده بايد آن را تغيير بدهيد. براي اين كار كمي با خودتان فكر كنيد؛ و نقاط مثبت و منفي راه‌حل تان را بررسي كنيد. سپس بر اساس اطلاعات جديد يك بار ديگر عملي كردن تصميمتان را شروع كنيد.

راهكارهايي براي ارتقاي مهارت تصميم گيري

1- اعتماد به نفستان را افزايش دهيد

خيلي از ما و به‌خصوص كساني كه سبك تصميم‌گيري وابسته دارند اعتمادبه‌نفس پاييني دارند. اين كه شما توانايي‌هاي خودتان را براي گرفتن يك تصميم درست باور نداشته باشيد و نتوانيد تصميم بگيريد. به همين خاطر اولين قدم اين است كه به خودتان باور داشته باشيد. حتي اگر در گذشته تصميم‌هاي اشتباهي گرفته‌ايد بهتر است فعلاً به اين موضوع توجه نكنيد. يادتان باشد كه هيچ انساني نمي‌تواند ادعا كند كه هميشه تصميم‌هاي درستي گرفته است. براي آشنايي با راه هاي افزايش اعتماد به نفس كليك كنيد.

مهارت تصميم گيري | مشورت بگيريد

هيچ‌كدام از ما همه چيز را نمي‌دانيم. به همين خاطر بهتر است در تصميم‌گيري راجع به هر چيزي با متخصصين آن حوزه مشورت كنيد. اين كار باعث مي‌شود اطلاعات شما از آنچه مي‌خواهيد انجام بدهيد بيشتر بشود. طبيعتاً هر چه شما اطلاعات بيشتري داشته باشيد بهتر مي‌توانيد تصميم بگيريد.

جنبه‌هاي مختلف را مقايسه كنيد

يكي از راه‌هاي تصميم گيري درست اين است كه شما بتوانيد از زواياي مختلف به موضوع نگاه كنيد. براي مثال يك‌بار از جنبه احساسي، بار ديگر منطقي و يا انتقادي به موضوع نگاه كنيد. اين كار باعث مي‌شود شما بتوانيد ابعاد مختلف موضوعي كه راجع به آن تصميم مي‌گيريد را درك كنيد.

از نوشتن يا حرف‌زدن كمك بگيريد

شايد شما هم تجربه كرده باشيد كه وقتي راجع به يك موضوع حرف مي‌زنيم و يا مي‌نويسيم راه‌حل‌هاي بهتري به ذهنمان مي‌رسد. اين موضوع به خاطر آن است كه از اين طريق بين بخش‌هاي مختلف مغز ارتباط برقرار مي‌شود. و اين مي‌تواند به شما در تصميم‌گيري بهتر كمك كند. پس اگر احساس مي‌كنيد راجع به يك مشكل هيچ راهي به ذهنتان نمي‌رسد بهتر است از نوشتن كمك بگيريد.

مشاوره براي افزايش مهارت تصميم گيري

تصميم‌گيري يكي از مهارت‌هاي زندگي است. شما در هر مرحله و شرايطي كه باشيد بايد بين دو يا چند گزينه دست به انتخاب بزنيد. به همين خاطر هركدام از ما مي‌بايست مهارت تصميم‌گيري درست را ياد بگيريم. اگر احساس مي‌كنيد در اين زمينه ضعيف هستيد بهتر است از يك مشاور براي يادگيري اين مهارت كمك بخواهيد. براي آشنايي با مهارت هاي زندگي كليك كنيد.

يكي ديگر از كارهايي كه مشاور مي‌تواند در تصميم‌گيري براي شما انجام دهد مشورت است. وقتي راجع به يك موضوع مهم مثل ازدواج يا انتخاب رشته تحصيلي قرار است تصميم بگيريد بهترين كار اين است كه از يك متخصص كمك بخواهيد. روان‌شناسان در اين شرايط به شما كمك خواهند كرد تا بهترين تصميم را با توجه به شرايط موجود بگيريد. به‌علاوه اگر احساس مي‌كنيد رفتن به مراكز مشاوره برايتان سخت است يا براي اين كار زمان كافي نداريد مي‌توانيد از خدمات مشاوره تلفني نيز استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آموختن مهارت هاي موثر مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره فردي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

از كجا مطمئن باشم تصميمي كه مي‌گيرم درست است؟

تا قبل از عملي كردن تصميمتان نمي‌توانيد از اين موضوع كاملاً مطمئن باشيد. براي اطمينان كمي بعد از عملي كردن تصميم برگرديد و راهي كه آمده‌ايد را بررسي كنيد. اگر احساس مي‌كنيد روشتان شما را به هدف نمي‌رساند تغييراتي را در آن ايجاد كنيد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: مهارت تصميم گيري درست

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/19  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب